Rakan-rakan keli

my.ipanelonline

my.ipanelonline
ikuti langkah mudah ini....USD percuma untuk anda

anda suka lubuk ni.

Friday, April 22, 2011

jom main lubang hidung......bukan saja2 tapi terapi untuk kesihatan

tanks to http://www.melayukuhebat.com coz share benda nie

kata melayu hebat lubang hidung kita mempunyai fungsi yang berbeza ,sebelah kanan mewakili Matahari(mengeluarkan panas) dan sebelah kiri mewakili bulan (mengeluarkan dingin).
tips
Jika sakit kepala,cubalah menutup lubang Hidung sebelah kanan dan bernafaslah melalui hidung sebelah kiri dan lakukan kira-kira 5 minit,sakit kepala akan sembuh.
Jika merasa lelah,tutuplah lubang hidung sebelah kiri dan bernafaslah melalui hidung sebelah kanan.Lakukan berselang-seli dan tak lama kemudian anda akan merasakan segar kembali.Sebab lubang hidung sebelah kanan mengeluarkan panas,lubang hidung sebelah kiri mengeluarkan dingin.

Perempuan bernafas lebih dengan hidung sebelah kiri sehingga hatinya mudah sekali dingin.Laki-laki bernafas lebih dengan hidung sebelah kanan,sehingga mudah sekali marah.

anda digalakkan untuk memeriksa lubang hidung mana yang bernafas lebih cepat ketika bangun pagi?Sebelah kiri atau sebelah kanan?Jika lubang hidung sebelah kiri bernafas lebih cepat, anda akan merasa sangat lelah.Tutuplah lubang hidung sebelah kiri dan gunakan lubang hidung sebelah kanan untuk bernafas,anda akan merasa segar kembali dengan cepat
Google image

6 comments:

Mrs.MyGaman BorNeo said...

hahaha ... menarik juga info pasal lubang hidung ni.

Haeruddin said...

hahah yer......confirm ko dah cuba main lubang hidung nie......hehehe

Anonymous said...

ish bender ni..patut la ko slalu mggunakan pencak lubang hidung slalu...

Peqaxlol ;DD said...

haha kelakar laaa... tapi bagus gak !!!!!! peqa penah tengok citer cina dulu2. kalau nak hilangkan sakit kepala rendam kan dalam air ubun2 kita. dah try! menjadi... XD

Eae'mie said...

menarik..hehehe..

Haeruddin said...

pegax..............nak rendam sampai kembang ker?????????hehehe........

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...