Rakan-rakan keli

my.ipanelonline

my.ipanelonline
ikuti langkah mudah ini....USD percuma untuk anda

anda suka lubuk ni.

Sunday, May 22, 2011

cuti empat bulan korang............aku berdagang belon lagi........

aku si pedagang belon............ntah camna aku boleh jatuh cinta ngan belon nie..........kalau kat serawak mesti aku dah kena respect .......berdagang  belon nie....(kat sarawak belon=kapal terbang).....hehehe.....anyway cuti  pat bulan nie aku join mak dan abang aku gi tamu , macam2 tamu dorang terjah........lokasi aku berdagang kali ini agak mencabar sedikit....kerana terpaksa melalui jalan gravel sejauh yang x berapa jauh...kebanyakan tamu yang kami terjah perlu melalui jalan gravel....maklumlah....hari peladang dapat gaji........so pedagang belon terjah ke sana..........

mula2 tu agak  sunyi gak lah gerai kami........ so ada masa nak snap2 pic........huhuh

tamu Metambak estate

barang dagangan mak aku.......



tamu kat umah jer

kat umah pun sambutan x kurang hebatnya.....yang buat aku hangin....seawal jam 6.30 pagi  peminat belon dah berduyun2  kejut aku nak beli belon......pe leh wat........rezeki datang hahaha

tamu kat ladang Sukau

tamu kat sini paling best.........budak2nya sporting habis.......siap tolong aku pam dan jadi cashier aku..........so aku hanya dok putar2 belon bentuk apa dorang nak.......

sabar menanti

dah dapat belon pegi lah men jauh2.......pe yang dok tecegak lagi kat situ.........hehehe(pe sebenarnya yang buat dorang tumpu mata kat aku..........tu lah dia penangan topeng hidung mancung aku........sehingga ada gak segelintir orang dewasa yang tak bosan2 tengok lagak aku beraksi)

huhuh adik kalau nak belon......balik umah minta duit kat mak

yahhhh salesman tak bergaji aku huhuhuh.........laris habis sampai tinggal satu jer

tamu kat ladang Sebrang
nie nak share gak lah.............dalam berbisnes nie banyaklah dugaan yang mendatang......tapi apa nak kesah rahmat tuhan......

hujan........alhamdulillah


3 comments:

Peqaxlol ;DD said...

hee bend, bru tau awk jual belon. xnk buatkan belon tok sy ker? baper posen awk jual satu tu ?

Haeruddin said...

nak jugak ker........hehe..........belon aku jual kat umah jual dalam 20 sen.........tapi kalau kat tamu jual 50sen satu..........maklumlah charge transportation cost hehehe

izzafey said...

terharu bila tgk org bersusah payah nak cari duit.... x dpt nk byg kan bila ayah kita bersusah cari duit nk besarkan kita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...